De valkuilen van IT-carrières

Te veel getalenteerde, loyale, toegewijde en ijverige jonge mensen storten zich met ziel en zaligheid op hun carrière om na vele jaren te ontdekken dat het pad dat ze bewandelde ze niet op hun gewenste bestemming bracht. Maar dat pad heeft hun dat wel alles gekost wat ze konden opbrengen. Met teleurstelling en spijt kijken veel IT-professionals terug op de keuzes die destijds zo voor de hand liggend leken. Achteraf word je dan pas duidelijk hoe de belangen van de sympathieke managers niet bij jouw ontplooiing bleken te liggen, maar bij hun eigen carrière doelstellingen. Hoe voorkom je dat jij na jaren van toegewijde inzet, met ongetwijfeld mooie momenten van voldoening, trots en wellicht zelfs fun en avontuur, jezelf niet opgebrand en gedesillusioneerd aantreft?

Uitdagingen in de IT-wereld

De wereld vandaag is te complex om met een paar tips en trucs je gedroomde succes te bereiken. De meerderheid van de IT’ers begint vol optimisme aan hun werkzame leven, genietend van een goed beloning en gezellige collega’s. Na een aantal jaar komt toch af en toe de vraag naar boven, zit ik op het juiste spoor? Werk ik niet te hard? Hoe krijg ik mijn leven in balans? Voel ik me wel echt gewaardeerd? Benut ik wel echt mijn potentieel? Ben ik wel op weg naar financiële vrijheid? Maar vaak kunnen we in deze fase al geen kant meer op. De hypotheeklast, de verantwoordelijkheden, de reputatie, de verwachtingen en het plichtsbesef hebben je dan al stevig in hun greep.

De weg naar voldoening

Wat moet ik dan doen, vraag je je misschien af. Het antwoord is simpel maar niet eenvoudig. Je zult namelijk de keuze moeten maken dat je niet de weg van de minste weerstand volgt. Je zult alert moeten zijn zodat je de ratrace kunt ontsnappen. Als je echt de weg naar voldoening, vreugde en financiële rust wilt bewandelen, dan is het essentieel dat je leert om op een andere manier naar je carrièrekansen te kijken. Je perspectief op je leven, op alle componenten van geluk en succes, moeten niet beïnvloed worden door de meningen van anderen. Maar in een wereld waarin alles steeds sneller gaat en techniek ons verbindt met de hele wijde wereld, en we binnen milliseconden weten wat er overal en bij iedereen speelt, zijn we de belangrijkste verbinding kwijtgeraakt, de verbinding met onszelf, met onze wensen, onze waarde, onze identiteit en bestemming.

Committed Coaching voor IT-succes

Met meer dan 25 jaar ervaring in ‘life architecture’ hebben we special voor ambitieuze IT professionals met potentieel een traject ontwikkelt. In dit traject van Committed coaching leer je de software te herprogrameren die je levensgeluk bepaalt. Je leert te ontdekken wat jou uniek maakt en waar jouw echte wensen en verlangens liggen. Bij Committed coaching leer je om je talenten en vaardigheden in te zetten om je levensdoelen te bereiken. Want als je om je heen kijkt zul je al snel constateren dat als jij niet zelf je toekomst in handen neemt, dat iemand anders er mee aan de haal gaat. Daarom zeggen wij, it is time to own your future!

Ontdek je IT-succespad

Wil jij zeker weten dat je het pad naar je dromen en doelen bewandelt? Wil jij ontdekken hoe je je talent kunt inzetten om je gewenste toekomst te realiseren? Of ben je misschien zelfs al vastgelopen of voel jij dat anderen meer profiteren van je inzet, dan jijzelf? Zorg dat je in contact met ons komt, en wellicht hebben wij niet alleen het project voor je met de uitdaging die bij je past, maar ook het traject voor je dat jou toerust om je dromen en doelen te realiseren!